Zwangerschap en supplementen

Zwangerschap gaat tegenwoordig vaak samen met het gebruik van voedingssupplementen. Dit komt voornamelijk omdat mensen steeds vaker buitenshuis of fast food nuttigen. Zelfs de verse voeding bevat minder voedingsstoffen als 20 jaar geleden. Wat extra hulp in de vorm van voedingssupplementen is dan ook vaak een goede optie!

Zwangerschap

De zwangerschap staat in het teken van veel veranderingen in het lichaam van de vrouw. Ook de inname van voedingsstoffen verandert drastisch. Ze zeggen wel eens dat een vrouw voor twee moet eten als ze zwanger is, dit is misschien een beetje overdreven, maar een vrouw is zeker meer voedingsstoffen nodig. Ook vanwege hormonale veranderingen verandert de smaak van een vrouw ook drastisch en ontstaan er sterke behoeften naar bepaalde soorten voedsel.

Gebruik van voedingssupplementen

Tijdens de zwangerschap is het zeer cruciaal dat de moeder voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt voor haarzelf en haar kind. Zo kan het ontbreken van essentiële voedingsstoffen, de ontwikkeling van het kind negatief beïnvloeden. Belangrijke aanvullingen in de vorm van voedingssupplementen wordt dan ook vaak aangeraden, omdat bepaalde hoeveelheden voedingsstoffen niet voldoende voorkomen in de dagelijkse voeding. Het is helemaal belangrijk dat een vrouwen tijdens de zwangerschap gezond, vers en gevarieerd eet. Uit den boze is het blijven roken en drinken, dit schaad het kind in zijn/haar ontwikkeling. Veel voedingssupplementen die tijdens de zwangerschap ingenomen worden bevatten stoffen als extra vitamine D en foliumzuur. Sommige supplementen voorzien in deze essentiële voedingsstoffen en andere producten zijn er meer om het wat gemakkelijker te maken voor de vrouw tijdens deze periode.