Wat te doen bij verkoudheid

Wat te doen bij verkoudheid

Lees uzelf wijzer en heb meer grip op verkoudheid

30/9/2015

Profiteer van symptoom herkenning. Werk preventief of verlicht klachten met goede en bewezen producten.

Inhoudsopgave

1) Introductie

2) Wat is verkoudheid

3) De symptomen

4) Kunt u verkoudheid voorkomen

5) Tips

6) Wat te doen als u verkouden bent

7) Selectie van zelfhulpgeneesmiddelen

8) Ons advies

9) Slotwoord

1) Introductie

We hebben dit artikel geschreven met als doel om onze klanten en bezoekers van de website te informeren over verkoudheid, aangezien voorkomen beter is dan genezen. En voor de mensen die al verkouden zijn een selectie van populaire en effectieve producten bij verkoudheid!

2) Wat is verkoudheid?

Het leek ons het beste om te beginnen met een korte uitleg wat verkoudheid nu werkelijk is. Verkoudheid of neusverkoudheid (= officiële naam) is een ontsteking van slijmvliezen in neus, bijholtes en keel. In de meeste gevallen is de oorzaak een virus, er zijn meerdere soorten verkoudheidvirussen. Het virus heeft als gevolg dat de slijmvliezen ontstoken raken en opzwellen. De eerste tekenen zijn vaak een lopende neus als gevolg van een waterige afzetting, dat vaak snel opgevolgd wordt door snot en een verstopte neus.

De symptomen treden meestal na 2-3 dagen nadat u geïnfecteerd bent met het virus.

Statistiek: Volwassenen worden 2-5 keer per jaar verkouden, kinderen wel 6-10 keer per jaar.

3) De symptomen!

Het herkennen van symptomen is erg belangrijk, omdat het vaststellen van de aandoening u in staat stelt er iets aan te doen en in sommige gevallen verkoudheid kunt voorkomen! Te denken valt aan het herkennen van symptomen bij andere personen, zodat u zelf preventief te werk kunt gaan.

Verkoudheid duurt over het algemeen niet langer dan een week, ingeval de symptomen langer aanhouden dan 10 dagen, kan er sprake zijn van een allergie of een ontsteking van de bijholten, zoals een voorhoofdsholte-ontsteking. Verkoudheid gaat niet altijd samen met koorts, met uitzondering van kleine kinderen

Wat zijn de symptomen van verkoudheid?

 • snot in de neus en in de keel,
 • neusverstopping
 • verminderde reuk
 • niezen
 • keelpijn
 • hoesten
 • hoofdpijn en een drukgevoel op de kaken.

Koorts gaat soms samen met verkoudheid maar is geen symptoom.

Voorafgaand aan symptomen hierboven, kan u last hebben van een waterige afscheiding in de neus, het is dan raadzaam om een van de producten die genoemd worden in dit artikel te gaan gebruiken!

4) Kunt u verkoudheid voorkomen?

Het voorkomen van een verkoudheid is erg moeilijk, omdat u zich er niet tegen in kunt enten en omdat er geen preventieve middelen zijn tegen het verkoudheidvirus. De enige manier om het toaal te voorkomen is te gaan leven als kluizenaar. U mag zelf kiezen! J

U kunt de kans lichtelijk verkleinen door iets meer afstand houden van mensen die verkouden zijn en door vaak uw handen te wassen.

5) Tips

Enkele tips die mogelijk de kans iets verkleinen dat u of uw kinderen verkouden worden.

1) Houdt afstand van mensen die verkouden zijn of symptomen vertonen.

2) Was meerdere malen per dag uw handen

3) Antibiotica is geen middel tegen verkoudheid, dit middel werkt alleen tegen bacteriën en niet tegen virussen.

4) Zorg dat u producten voor verkoudheid in huis heeft. Het is aanbevolen om een van de producten hieronder in huis te hebben, mocht u verkouden worden, dan kunt u het product meteen gebruiken. De meeste producten zijn minimaal een jaar houdbaar.

6) Wat te doen als u verkouden bent

Aangezien er nog geen methode is om het verkoudheidvirus onschadelijk te maken, is het toch fijn om te weten dat er zelfhulpgeneesmiddelen zijn die het leven iets aangenamer maken tijdens een verkoudheid.

7) Onze selectie van verkoudheid Producten

We hebben een selectie gemaakt van producten die u kunt nemen als u verkouden bent, ieder product heeft haar eigen werking. De eerste 3 producten zijn voor volwassenen en het laatste product is geschikt voor kinderen van 2-6 jaar.

Producten geschikt voor volwassenen:

1) Inhalatie capsules van Healthypharm

healthypharm inhalatie capsules

 • Inhalatiedruppels geven verlichting voor de luchtwegen en helpen u om vrijer te ademen

2) Xylometazoline (spray) van Healthypharm

healthypharm Xylometazoline (spray)

 • Neusspray voor de vers topte neus xylometazoline HCl zorgt voor een snelle en langdurige verlichting van neusverstoppingen, het vermindert de zwelling van het slijmvlies in de neus

3) Xylometazoline (druppels) van Healthypharm

healthypharm Xylometazoline (druppels)

 • Te gebruiken bij een verstopte neus ten gevolge van neusverkoudheid

4) Hete citroendrank van Citrosan

Hete citroendrank van Citrosan

 • Citrosan bij koorts en pijn bij griep en verkoudheid

5) Antigrippine

Antigrippine

 • Citrosan bij koorts en pijn bij griep en verkoudheid

6) Kinder neusdruppels xylometazol (voor kinderen van 2-6 jaar oud)

Kinder neusdruppels xylometazol

 • Neusdruppels voor de verstopte neus worden toegepast bij verstopte neus ten gevolge van opzwelling van neusslijmvlies.

8) Ons advies

Aangezien veel mensen gedurende de koudere wintermaanden vaker verkouden zijn, raden wij aan om te zorgen voor voldoende ondersteuning voor de weerstand. Deze ondersteuning krijgt u van vitamine C en vitamine D. Voor een totaal overzicht van onze winterproducten zie ons artikel: Vitamine D | kom de winter goed door.

Vervolgens is het belangrijk dat u niet te lang door blijven lopen met de verkoudheid, aangezien een langdurige verkoudheid vaak kan wijzen op een ontsteking, welke meestal niet vanzelf geneest. Te denken valt aan een ontsteking van de bijholten en vooral voorholte. Houd een verkoudheid dus langer aan dan 10 dagen, ga dan even bij uw huisarts langs.

Tot slot raden wij u aan om altijd een zelfhulpgeneesmiddel in huis te hebben, waardoor een verkoudheid wat draagzamer wordt.

9) Slotwoord

Wij hopen dat u iets aan het artikel hebt en dat u uw voordeel hiermee kunt doen.