Voltaren Emulgel 1.16% 120 gram

Voltaren Emulgel 1.16% 120 gram

Voltaren emulgel 1.16% 120 gram

Voltaren Emulgel is een receptvrij ontstekingsremmend geneesmiddel voor lokale toepassing. Voltaren Emulgel is werkzaam bij milde tot matige gewrichtspijn van knie of vingers.

Voltaren Emulgel heeft een unieke samenstelling, dringt diep door in de huid en concentreert de pijnstillende -©n ontstekingsremmende kracht precies daar waar het nodig is. Voltaren Emulgel is gemakkelijk aan te brengen en wordt goed opgenomen in de huid. Bovendien heeft deze gel een verfrissend en verzachtend effect op de huid.

Voltaren Emulgel is verkrijgbaar in tubes van 60, 100 en nu ook 150 gram. De 100 gram verpakking is voorzien van een unieke driehoekige dop, die speciaal is ontworpen om het openen en sluiten te vergemakkelijken. Met een lichte druk en slechts één draaibeweging opent u de tube. Een schroefbeveiliging zorgt ervoor dat de tube ook niet te vast kan worden aangedraaid.

Wanneer gebruiken?

Voltaren Emulgel is een gel die op de huid wordt toegepast om pijn te verlichten en ontsteking en zwelling tegen te gaan bij milde tot matige gewrichtspijn van knie of vingers.

Hoe te gebruiken?

  • Verwijder voor het eerste gebruik met een draaibeweging de verzegeling van de tube met behulp van de inkeping aan de bovenkant van de dop. Niet gebruiken indien de verzegeling al verbroken is.
  • Wrijf zachtjes een hoeveelheid van Voltaren Emulgel op de huid waar u pijn heeft. De benodigde hoeveelheid is afhankelijk van de omvang van de pijnlijke of gezwollen plek. Gewoonlijk is een hoeveelheid in de orde van grootte van een kers tot een walnoot voldoende.
  • U kunt de gel 4-maal daags aanbrengen. U kunt een licht verkoelend effect waarnemen wanneer u de gel inwrijft.
  • Was uw handen nadat u de gel heeft ingewreven, behalve natuurlijk als uw handen de te behandelen plek zijn.
  • Als u vergeten bent het product op het aangewezen tijdstip te gebruiken, breng het dan aan zodra u eraan denkt en gebruik het daarna op de gebruikelijke tijdstippen.

Breng geen dubbele hoeveelheid aan.

Hoe werkt het?

Voltaren Emulgel bevat het werkzame bestanddeel diclofenac, een niet-steroÏde ontstekingsremmend geneesmiddel (NSAID). Het verlicht pijn of gevoeligheid en gaat zwelling en ontsteking tegen die het gevolg zijn van artrose

Diclofenac werkt ontstekingsremmend doordat het de activiteit van een enzym €“ cyclo-oxygenase (COX) genaamd €“ en dientengevolge de productie van prostaglandines remt. Op deze wijze ontstaat tevens een analgetisch (pijnstillend) effect.

Geneesmiddel RVG 31377 UAD

Samenstelling

Bevat 1% diclofenac als werkzaam bestanddeel.

Let op!

Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor diclofenac, aspirine, ibuprofen of één van de hulpstoffen. Bij zwangerschap of borstvoeding eerst de huisarts of apotheker raadplegen. Niet aanbrengen op wonden, eczeem of beschadigde huid. Vermijd contact met ogen en lippen. Raadpleeg de bijsluiters bij gelijktijdig gebruik met andere (recept)geneesmiddelen. Bij twijfel, raadpleeg arts of apotheker.

Lees voor gebruik de bijsluiter.

Fabrikant:

Novartis Pharma B.V.

Raapopseweg 1

6824 DP Arnhem

10-2015Auteur: R. Mulderij
Gecontroleerd door: J. Mulderij
Copyright jaar: ©2017-2019


Image Rutger Mulderij

Rutger is Drogist bij VSN en helpt graag klanten met vragen. Hij heeft jarenlange ervaring als drogist, tekstschrijver en als klantenservice medewerker.

Voltaren

120g

838612

5054563026385

1 dag

240 stuks

Voltaren

120g

240 stuks

16,51 morgen in huisVoor 20:30 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €50,-

Klanten geven ons een 9,2

100 dagen bedenktijd

Altijd scherp geprijsd

Gecertificeerd drogist in dienst

65.000 artikelen op voorraadReviews
Geef uw beoordeling
Voltaren Emulgel 1.16% 120 gram

Voltaren Emulgel 1.16% 120 gram

22 alternatieve producten
Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...