Voedingssupplementen Kopen

Lees uzelf wijzer, koop slimmer en bespaar geld

25/9/2015


Inhoudsopgave

-Introductie
-Persoonlijke ervaring
-Waar dient u op te letten / onze adviezen
-Foute veronderstellingen
-Koop slimmer en bespaar geld
-Slotwoord

Introductie

In dit artikel beschrijven wij enkele belangrijke aspecten van voedingssupplementen, die kunnen helpen bij de aankoop van voedingssupplementen, waardoor u zelf betere product keuzes kunnen maken, zodat u slimmer koopt en geld bespaard.

Persoonlijke ervaring


Voordat we enkele belangrijke aspecten van voedingssupplementen gaan beschrijven willen we het even hebben over persoonlijke ervaring!

Één van de belangrijkste wapens die u als consument heeft, is persoonlijke ervaring. Vooral op het gebied van voedingssupplementen is het erg belangrijk, omdat geen mens hetzelfde is en dit geldt ook voor de werking van voedingssupplementen op het individu. Persoonlijke ervaring is in dit geval dus de kennis die u zelf heeft over de producten die u heeft getest en hoe deze werken op het lichaam.

Het is altijd slim om deze kennis toe te passen bij uw aankoop!

Waar dient u op te letten (adviezen)


Hier volgen puntsgewijs een paar belangrijke adviezen.

1) Blijf bij hetzelfde merk: fabrikanten van voedingssupplementen hebben vaak een bepaalde visie bij de fabricage en verkoop van producten. Belangrijk bij deze visie is vaak de kwaliteit en de oorsprong van de ingrediënten. Heeft u dus goeie ervaring met producten van een merk en bent u tevreden over de kwaliteit en prijs, koop andere producten dan ook van hetzelfde merk. In de meeste gevallen bent u dan verzekerd van de kwaliteit die u gewend bent en de oorsprong van de ingrediënten (wel niet natuurlijk).


2) Let niet alleen op de prijs
Natuurlijk snappen wij dat de prijs een belangrijk onderdeel vormt voor de keuze van een product. Een veel voorkomend verschijnsel, wat wij zelf vaak ook opmerken, is een direct verband tussen prijs en kwaliteit. Goed voorbeeld hiervan zijn synthetische voedingssupplementen, die vaak erg goedkoop zijn (Etos, Kruidvat) maar slecht opgenomen worden door het lichaam. Ons advies is om voedingssupplementen te kopen van een gemiddelde prijs, dus niet het goedkoopste en niet het duurste.

Of doe zelf even wat onderzoek naar de prijs/kwaliteit van een merk.


3) Koop grote verpakking
Zoals iedereen wel weet zijn grote verpakkingen altijd goedkoper, vooral bij supplementen is dit het geval. U bespaart snel tussen de 10% en 25% bij aankoop van een grote verpakking.

Ons advies volgt hier logischerwijs uit, koop grote verpakkingen ingeval u bekend bent met het product. Bij nieuwe producten is het raadzaam om eerst een kleine verpakking te kopen.

4) Synthetische producten
U heeft vast wel eens van synthetische voedingssupplementen gehoord, dit zijn producten met gefabriceerde ingrediënten. Ingrediënten gemaakt in fabrieken, die goedkoop zijn om te fabriceren en tot doel hebben de werking van natuurlijke ingrediënten na te bootsen.

Synthetische voedingssupplementen hebben slechts één voordeel: ze zijn goedkoop!

Het probleem is echter dat deze synthetische producten vaak minder goed werken omdat het lichaam deze stoffen niet herkend. Dit is vaak te wijten aan afwijkende chemische structuur ten opzichte van natuurlijke ingrediënten. Hierdoor zijn synthetische supplementen vaak minder efficiënt.

5) Simplex en complex
De betekenis van de woorden simplex een complex, is als volgt. Simplex betekent dat het product slechts één soort voedingsstof bevat, zoals een vitamine C. Een complex bevat logischerwijs meerdere bestandsdelen, te denken valt aan een samengesteld multi product.

De aankoop van Multi voedingssupplementen is in veel gevallen goedkoper dan de aankoop van een serie verschillende simplex producten. Wel valt op te merken dat de dosering van individuele simplexen vaak hoger is dan bij een multi. Daarbij komt dat u de dosering met simplex producten beter kunt sturen!

Ons advies: koop een multi en bespaar geld, echter als u producten gebruikt met een specifieke dosering, dan kunt u beter kiezen voor afzonderlijke producten.

6) Trends/aanbiedingen
we hebben trends en aanbiedingen opgenomen in onze lijst, meer als algemene waarschuwing tegen het feit dat mensen vaak meegesleurd worden door een trend of aanbieding en hierdoor producten aanschaffen die niet altijd nodig zijn.

Ons advies: laat je niet te snel verleiden.

7) Reclame
Producten waar vaak veel reclame voor gemaakt wordt, zijn niet altijd de slimste koop of de beste keuze! Het mediabudget van het bedrijf zegt niks over de kwaliteit van haar producten!

Foute veronderstellingen

1) Dure producten
Het kopen van de meest dure producten is meestal niet nodig, u betaald voor het merk en het product is vaak maar marginaal beter, uiteraard zijn er altijd uitzonderingen! Vooral de duurdere probiotica’s zijn in sommige gevallen stukken beter dan de goedkopere varianten.

2) Goedkope producten
In tegenstelling tot de dure producten, zijn de echt goedkope producten vaak van stukken lagere kwaliteit, dan de middenmoot. Te denken valt aan synthetische producten en producten met inactieve en slecht opneembare voedingsstoffen.

Voorbeeld: als u een product vindt dat significant goedkoper is dan alle andere producten in zelfde productcategorie, dan moet er een belletje gaan rinkelen bij u! Eigenlijk is het heel logisch, voedingssupplementen bevatten grondstoffen met een bepaalde basisprijs, zeer goedkope producten kunnen hierdoor nooit dezelfde basisstoffen bevatten. Nog eentje nog een algemene

3) Meer is beter
Producten hebben vaak een aanbevolen dagelijkse dosering, veel veel mensen denken dat meer innemen vaak beter is, echter berust dit op een misverstand. Het lichaam kan namelijk een beperkte hoeveelheid van een bepaalde voedingsstof opnemen per tijdseenheid. Neemt u dus meer in, dan kan het lichaam hier in de meeste gevallen niks mee. Daarnaast kunnen overdoseringen ongewenste en nadelige bijeffecten veroorzaken. Waar u zeker van kunt zijn is dat u uzelf op kosten jaagt!

Bovenstaande met uitzondering van adviezen van medisch specialisten.


Koop slimmer en bespaar geld

Wij zijn van mening dat als u onze adviezen zoveel mogelijk probeert op te volgen en dit combineert met uw eigen ervaring op het gebied van voedingssupplementen, dat u niet alleen slim maar productkeuzes maakt en afhankelijk van de situatie ook geld kunnen besparen.

Eigen ervaring + onze adviezen = betere aankopen, minder teleurstelling en de mogelijkheid op besparing!


Slotwoord


Wij hopen dat u met de informatie in dit artikel, in de toekomst kunnen toepassen en u beter kunt bepalen welke producten geschikt zijn voor!

Ingeval u toch hulp nodig bent kunt u altijd contact met ons opnemen via live chat, e-mail of telefoon.


Bedankt voor uw tijd en aandacht.

Het Voedingssupplementen Nederland team.