Zonnebloemolie 
Meer informatie onderaan de pagina
Toont 1 - 2 van de 2 items

Zonnebloemolie

Zonnebloemolie wordt gewonnen uit ongeroosterde zaden van zonnebloemen. Door de koude persing blijven de waardevolle voedingstoffen uit de zaden behouden. Hierdoor bevat zonnebloemolie enkelvoudige en meervoudige onverzadigde vetzuren, vitamine A, en lecithine. Je kunt bakken en braden in zonnebloem olie, maar wanneer zonnebloemolie wordt verhit gaan er dikwijls veel vitaminen en waardevolle onverzadigde vetzuren verloren. In pure vorm komen de gezonde eigenschappen van zonnebloemolie het beste tot hun recht. Ideaal om te gebruiken in salades, yoghurt of muesli. Zonnebloemolie is een veelzijdige olie met een lichte nootsmaak en is daardoor uitstekend te gebruiken in veel verschillende gerechten of als basis voor een kruidendressing of mayonaise. Daarnaast kan zonnebloem ook gebruikt worden voor de huid. Zonnebloemolie trekt goed in de huid en laat geen vettig laagje achter wat bij andere olien soms wel het geval kan zijn. Vooral bij een vette huid is zonnebloemolie aan te bevelen.