Vitamine D

vitamine D in de winter

Extra vitamine D

De spreekwoordelijke ‘r’ zit weer in de maand en meestal houdt dit in dat de temperatuur weer lager wordt en dat de zon weer minder schijnt.

Vitamine D krijgt u binnen door een gezonde voeding en onder invloed van zonlicht. Toch kan het voorkomen dat u te weinig vitamine D binnenkrijgt, dit kan vooral voorkomen bij jonge kinderen, zwangere vrouwen en oudere mensen.

Onderaan de pagina vind u producten voor volwassenen en kinderen. Alleen producten waar onze klanten over te spreken zijn!

Voordelig kopen

Vitamine D supplementen koopt u voordelig in onze webshop. Wij verkopen voedingssupplementen van vele merken. En u geniet van een zeer snelle levering. Vandaag besteld voor 20:30, morgen in huis!

Meer vitamine D in de winter?

De reden dat mensen in de winter meer vitamine D nodig hebben is omdat over het algemeen de zon minder schijnt, het percentage dagelijkse zonneschijn is lager tijdens de wintermaanden. Een groot gedeelte van de vitamine D wordt onder invloed van zonlicht gemaakt in onze huid, logischerwijs wordt er dus minder vitamine D aangemaakt als de zon minder schijnt.

Vitamine D voor kinderen?

Ja! Vitamine D is goed voor jonge kinderen omdat deze een verhoogde behoefte hebben aan deze vitamine, echter is het belangrijk om bij kinderen altijd uit te kijken met een te hoge dosering.

Vitamine D dosering?

De dosering van vitamine D is niet voor iedereen hetzelfde, zo zijn er groepen zoals zwangere vrouwen, oudere mensen en kinderen die een verhoogde behoefte hebben aan vitamine D. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende doseringen

Doseringsoverzicht

Groep

Leeftijdsgroep

Wie

Extra vitamine D in microgram (mcg)

Kinderen

0 t/m 3 jaar

Iedereen

10

Vrouwen

4 t/m 49 jaar

Donkere (getinte) huidskleur en/of niet genoeg buitenkomen

10

50 t/m 69 jaar

Iedereen

10

70 jaar en ouder

Iedereen

20

Zwangere vrouwen

Iedereen

10

Mannen

4 t/m 69 jaar

Donkere (getinte) huidskleur en/of niet genoeg buitenkomen

10

70 jaar en ouder

Iedereen

20

Een selectie van vitamine-D-producten:

Hieronder vind u onze selectie van vitamine-D-producten, die wij speciaal voor u geselecteerd hebben zodat u niet verder hoeft te zoeken. Dit zijn allemaal producten waarvan wij weten dat onze klanten hier erg tevreden over zijn!Vitamine D voor volwassenen

Door op de onderstaande plaatjes te klikken gaat rechtstreeks naar het product!

1) NOW FOODS, kwalitatieve vitamine D met gemiddelde dosering van 400ie.

Vitamine D NOW

2)Orthica Vitamine D, kwalitatief product met hoge dosering van 1000ie.

Vitamine D OrthicaVitamine D voor kinderen

Door op de onderstaande plaatjes te klikken gaat rechtstreeks naar het product!

1) Davitamon vitamine D tabletjes voor kinderen. Speciaal gedoseerd voor kinderen

Vitamine D voor kinderen

2) Davitamon vitamine D druppels voor kinderen. Gedoseerd voor kinderen in een makkelijke druppelvorm

Vitamine D Davitamon

Funties vitamine D

Vitamine D is essentieel voor het goed functioneren van het lichaam, zo draagt het bij aan een normaal functionerend immuunsysteem, maar vitamine D heeft ook een aantal andere belangrijke functies functies:

  • -Draagt bij aan instandhouding sterke botten
  • -Speelt een rol in het celdelingsproces
  • -Voor een goede opname van kalk
  • -Is goed voor de spieren

Twee soorten Vitamine D

Er zijn 2 soorten vitamine D, namelijk D2 en D3, met respectievelijk de volgende namen: ergocalciferol en cholecalciferol. Vitamine D2 wordt gevormd in de huid onder invloed van zonlicht. Tevens komt het van nature voor een aantal voedingsmiddelen die en wordt het gebruikt in natuurlijke voedingssupplementen.

Vitamine D2 wordt geïsoleerd uitzetten en het voornamelijk in het verleden veel toegepast bij de bereiding van voedingsmiddelen, tegenwoordig wordt vitamine D2 weinig meer gebruikt en wordt het vaak vervangen door de synthetische D3 variant. Deze synthetische variant is krachtiger dan de natuurlijke versie van vitamine D.