Insmeren vergeten?

Wat kun je doen om de pijn te verzachten?

Bestel via onze webshop Voedingssupplementen Nederland snel en voordelig zonneproducten.

In deze blog vertellen we over:
  • E-400 of E-200
  • Esther C
  • Paracetamol
  • Adviezen van thuisarts over verbranding in de zon


Wat is verbranding door de zon?

De bovenste laag van de huid verbrand in de zon. De beschadigde huid moet worden vervangen en hersteld. Het is mogelijk om zelf te helpen bij het herstel. We vertellen je hier meer over in deze blog. Het kan zijn dat er een lichte verbranding van de huid op treedt, deze is meestal na 2 dagen weer genezen. Het kan ook zijn dat er een ernstige verbranding is ontstaan. Hierbij kan het wel twee 2 weken duren voor de rode gezwollen huid met blaren is genezen. Door verbranding is de kans op huidkanker hoger.

Voorkomen is beter dan genezen.

Zo lang de zon schijnt kun je het beste blijven smeren met een zonneproduct met een hoge beschermingsfactor. Om verbranding te voorkomen is het nodig om meerdere keren per dag te blijven insmeren ook in de shaduw. Toch zijn er veel mensen die denken dat je, je alleen in hoeft te smeren bij het zwemmen of zonnebaden. Het is goed om de zonkracht te checken via de weersvoorspelling en vooral uit de zon te blijven op uren waarin de zonkracht heel sterk is. Hoe snel de huid verbrandt, hangt af van uw huidtype.
Heb jij je koffers al gepakt?

Verbranding

Advies van Voedingssupplementen Nederland: Raadpleeg altijd de bijsluiter voor gebruik van elk product.

Vitamine E

Producten met extra #antioxidanten zoals vitamine E en C zorgen voor het wegvangen van de vrije radicalen die kunnen leiden tot huidkanker en huidveroudering. Dit kun je doen door het drinken van groene thee en consumeren van veel groente, noten en fruit. Je kunt vitaminetabletten slikken. Vitamine E is een in vet oplosbare vitamine. Het slikken van vitamine E helpt lichaamscellen te beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals milieuverontreiniging. Daarmee draagt vitamine E bij aan het behoud van gezonde cellen en weefsels.
Vitamine E preparaten in onze shop kun je gemakkelijk opzoeken via deze termen:
E-400
E-200

Vitamine C

Als antioxidant helpt vitamine C bij de bescherming van gezonde lichaamscellen. Daarnaast heeft vitamine C een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid en moeheid en helpt vitamine C energie vrij te maken uit vet, koolhydraten en eiwitten. Vitamine C bevordert ook de opname van ijzer in het bloed en de opname van ijzer uit de voeding. Bovendien is vitamine C van belang voor een goede conditie van de bloedvaten. Bovendien ondersteunt Vitamine C ook de normale werking van het zenuwstelsel, en is vitamine C is goed voor het geheugen. Esther vitamine C is tevens zacht voor de maag.
Vitamine C preparaten in onze shop kun je gemakkelijk opzoeken via deze termen:
Esther C

After sun gel

Een verkoelende lotion, gel of crème voor na het zonnen. Vermijd vette producten die de warmte kunnen vasthouden. Bij Voedingssupplementen Nederland is No-Ad after sun gel met Aloë Vera en vitamine E verkrijgbaar.
In onze shop kunt deze gel gemakkelijk opzoeken via deze termen:
After sun gel

Paracetamol

Een pijnstiller, zoals paracetamol, kan pijn verlichten. Raadpleeg altijd de bijsluiter voor de juiste dosering.
Paracetamol preparaten in onze shop kun je gemakkelijk opzoeken via deze termen:
Paracetamol

Advies van thuisarts

• Ga meteen uit de zon als je merkt dat je verbrandt.
• Een pijnstiller, zoals paracetamol, kan de pijn verlichten.
• Koelen met natte doeken kan de pijn verlichten.
• Blaren moet je zo mogelijk heel laten.
• Blijf minstens drie dagen uit de zon om uw huid te laten herstellen.
Bij ernstige verbranding of twijfel is het goed om direct contact op nemen met je #huisarts.

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om dit artikel te lezen. Wij hopen dat je ons advies over verbranding door de zon niet nodig hebt. Heb je iets aan dit artikel gehad? Wil je dit artikel delen en je waardering laten blijken?

Vriendelijke groet,

Ellen Kruize
Ellen Kruize - Kok
Apothekerassistent en content manager voor Voedingssupplementen Nederland

Bronnen: thuisarts.nl, orthica.nl, aov.nl, No-Ad.com, Vision Sun Protection
25-7-2019