Symbioflor bijwerkingen?

Bij het gebruik van Symbioflor producten kunnen er bijwerkingen ontstaan of nieuwe klachten. Bekende begin klachten bij de symbioflor-therapie zijn: winderigheid, maagklachten, koorts, verergering van huidaandoening (check mogelijke overdosering), diarree (bij Prosymbioflor), misselijkheid en hoofdpijn. Als advies geven wij in deze gevallen dat u het beste enkele dagen kunt stoppen met de therapie, totdat deze symptomen sterk verminderen of verdwijnen. Start daarna met 3x daags 2 druppels. Als dit goed gaat, verhoog je na een paar dagen druppelsgewijs tot de geadviseerde dosis.

Wat is het advies als Pro-Symbioflor zelfs in de geringste dosis (3 x 1 druppel) niet wordt verdragen?

In dit geval dient u 1 druppel op de lossen in een glas water. Drink vervolgens het glas leeg met kleine slokje, verdeeld over de gehele dag. Mocht dit goed gaan, bouw het dan op naar 2 druppels en daarna 3 druppels, totdat u op de normale dosering zit (3x 20 druppels).

Last hebben van lactose-intolerantie als gevolg van Pro-Symbioflor/ Symbioflor 1?

Al hoewel beide producten sporen van lactose bevattten (0,92 g /L) kan het voorkomen dat zeer gevoelige mensen hier last van krijgen, mensen met een lactose-intolerantie. In deze situatie adviseren wij om te beginnen met een zeer lage dosering en deze op te bouwen, om de darmen langzaam te laten wennen.