Maisbrood glutenvrij recept

Maisbrood is een lekker en gezond alternatief op normaal brood!

Maisbrood is in Nederland niet erg bekend, maar kan als goed alternatief dienen voor normaal brood. Maisbrood is van zichzelf iets zoetig en wordt daarom ook veel gegeten als tussendoortje. Maisbrood is erg populair in Amerika. Ingeval u niet tegen gluten kunt is maisbrood een lekker en makkelijk te maken alternatief.

Wat bent u nodig voor het maken van maisbrood?

Voor het maken van maisbrood bent u niet veel ingrediënten nodig, hieronder volgt een lijstje met ingrediënten die ik gebruikte. Enkele van de ingrediënten kunt u ook rechtstreeks bestellen in onze webshop, er staat dan een link achter het product.

Ingrediënten:

 

Tip: indien geen eieren eet, kunt u ter vervanging van het eidooier ook gebruik maken van koolzuurhoudend water. Zorg ervoor dat wanneer u het water toevoegt de koolzuur behouden blijft in beslag.

Werkwijze voor het maken van glutenvrij maisbrood:

  1. Doe de maismeel, 2/3 van de melk, de roomboter en de zout in een pan en verwarm het alroerend op laag vuur. Doe dit voor circa 10 minuten tot een een dikke pap ontstaat.
  2. Voor het bereiden van de eieren is een grote ronde kom erg handig. U dient de eieren op te kloppen totdat deze romig zijn, voeg vervolgens de overgebleven melk en het gist toe en roer het geheel met een garde luchtig.
  3. Zet de oven aan op 180 graden (voorverwarmen)
  4. Voeg de luchtige ei mix beetje voor beetje toe aan de afgekoelde maispap, het is de bedoeling dat het een goed gemengd geheel wordt.
  5. Klop de eiwitten stijf in een andere kom (vetvrij)
  6. Schep vervolgens 1/5 van de eiwitten bij het maismengsel en spatel dit door elkaar. Door rustig te spatelen krijgt u een luchtig brood.
  7. Voeg nu het restant van de eiwitten bij het maismengsel en ook weer rustig spatelen.
  8. Pak nu een cake blik of kleine vormpjes en voorzie het van bakpapier of bestrijk het blik met roomboter.
  9. Schep het beslag nu in het cakeblik of de bakvormpjes. Vul de blikken tot ¾ zodat het tijdens het rijzen niet overloopt.
  10. Nu begint het bakproces. Zet alles in de oven en laat het gedurende 35-40 minuten goudbruin worden. Erg handig is een termometer, als de kern van het brood 95 graden is, is het brood klaar.

17-09-2015

En klaar bent u! Geniet ervan!