Magnesium Malaat: krachtige energie ondersteuning

Voordelen van Magnesium Malaat voor je op een rijtje:

  • De organisch gebonden vorm
  • Magnesium gebonden aan appelzuur
  • Appelzuur is belangrijk voor de vorming van ATP
  • Vitamine B6 in de veilige en biologisch beschikbare vorm pyridoxaal-5-fosfaat
  • Magnesium malaat is een gezondheidsduizendpoot

 

Magnesium heeft een rol in maar liefst 300 biochemische processen in ons lichaam. De Magnesium Malaat van Vitakruid is een combinatie van de beste gezondheidsbevorderende eigenschappen van magnesium in één maatschepje.

Product Magnesium Malaat

Bestellen

Turners gebruiken het voor wat extra grip op de rekstok, het heeft zijn waarde in de traditionele stadsfiets en is de voorname grondstof van legeringen. Een veel voorkomend mineraal in onze aardkost, maar bovenal ontzettend belangrijk voor onze gezondheid.

Organisch gebonden Organisch gebonden

Buitengewoon biologisch beschikbaar

Magnesiumtauraat en -malaat zijn biologisch beschikbare en organisch gebonden vormen van magnesium. Anorganisch magnesiumvormen zoals magnesiumchloride, magnesiumhydroxide en magnesiumsulfaat zijn minder biologisch beschikbaar en worden daardoor minder goed opgenomen. Zo heeft magnesiumsulfaat maar een biologische beschikbaarheid van 4%. Dit betekent dat een dosering van 200 mg magnesiumsulfaat slechts voor een luttele 8 mg effectief is.

De beste vormen die we kennen zijn magnesiumchelaten zoals, magnesiumtauraat, magnesium malaat en magnesiumbisglycinaat. Onze dagelijkse voeding bevat over het algemeen anorganisch gebonden magnesium. Dit zijn namelijk de vormen die in de bodem voorkomen en worden opgenomen door de planten die we dagelijks eten. Ons lichaam neemt dus maar een klein deel op van de magnesium die we uit reguliere voeding binnenkrijgen. Magnesium Tauraat en Malaat van Vitakruid zijn dus van toegevoegde waarde binnen je voedingspatroon!

Gebonden aan appelzuur Appelzuur

De belangrijkste factor binnen de citroencyclus

Magnesium malaat is een verbinding van magnesium en appelzuur. Deze combinatie is de beste keuze bij vermoeidheid en een verminderde spierwerking. Appelzuur is namelijk een belangrijke factor binnen de citroencyclus, en deze cyclus staat garant voor het merendeel van de energie die ons lichaam in de cellen produceert.

ATP ATP

De voornaamste energiebron van ons lichaam

De uit de citroencyclus gevormde energie noemen we ATP. Appelzuur is aanwezig in de meeste cellen van het lichaam en vormt een belangrijk onderdeel van de ATP synthese. Wanneer er voldoende appelzuur aanwezig is in de cellen, dan vindt ATP vorming plaats via aerobe verbranding, de citroencyclus is een aeroob verbrandingssysteem. Echter, bij een scheve appelzuurhuishouding gaat het lichaam energie aanmaken via een anaerobe verbranding. Dit is een inefficiënte manier van ATP vorming, waarbij melkzuur vrijkomt. Dit zorgt onder andere voor vermoeidheid en een verzuurd gevoel bij het sporten. Magnesium Malaat van Vitakruid kan dus een ondersteunende rol spelen voor een goed functionerende citroencyclus.

Veiligste vorm B6 Pyridoxaal-5-fosfaat

De veilige vorm van vitamine B6

Vitamine B6 heeft vele wetenschappelijk onderbouwde gezondheidsbevorderende effecten voor het lichaam. Zo is de vitamine onder andere goed voor de aanmaak van rode bloedcellen, de eiwitproductie en cysteïne aanmaak. Pyridoxaal-5-fosfaat (de biologisch actieve, co-enzymatische vorm van vitamine B6) heeft een betere biologische beschikbaarheid en is veiliger dan de synthetische vorm pyridoxine HCL. Vitakruid heeft in de Magnesium Tauraat en de Magnesium Malaat uitsluitend gebruik gemaakt van de vorm P-5-P.

 Gezondheidsduizendpoot

Talloze gezondheidsbevorderende effecten

Magnesium mogen we met recht een gezondheidsduizendpoot noemen. Zo speelt het mineraal een rol bij botaanmaak, het behoud van sterke botten en is het van belang voor sterke tanden. Ook raden we magnesium aan voor de gemoedstoestand, het celdelingsproces, het geheugen, de leerprestatie en het concentratievermogen. En het lijstje is nog langer, de gezondheidsduizendpoot helpt namelijk de normale eiwitsynthese, een goede elektrolytenbalans en een normaal energieleverend metabolisme te behouden. Bovendien heeft het mineraal een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid en futloosheid. Ten slotte dichten we het mineraal een sleutelrol toe in de functie van spieren en zenuwen.

Product Magnesium Malaat
Het was de moeite waard om dit met je te delen.

Blijf op de hoogte door je aan te melden voor onze nieuwsbrief en ons te volgen op social media.

Groet,

Ellen Kruize

Apothekersassistent en content manager voor Voedingssupplementen NederlandBron: vitakruid.nl/blog/magnesium