Supplementen voor kinderen

Voedingssupplementen zijn er niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Er wordt onderscheid gemaakt in voedingssupplementen voor kinderen, omdat het lichaam van een kind andere behoeften heeft als dat van bijvoorbeeld een volwassen persoon.

Producten voor Kinderen

Het lichaam van een kind wijkt af van die van een volwassene, het is nog in de groei en heeft hierdoor andere behoeftes in voedingsstoffen. Kinderen zijn ook lagere doseringen nodig van vitaminen en mineralen en zijn gevoeliger voor overdosering, juist omdat het lichaam van een kind vaak nog volop in ontwikkeling is, is het extra vatbaar voor storende factoren. Daarom zijn de doseringen van producten voor kinderen vaak stukken lager gedoseerd dan van de meeste andere doelgroepen. 

Aangezien het lichaam van een kind nog volop in ontwikkeling is het binnenkrijgen van de juiste voedingssupplementen zeer belangrijk, nog belangrijker dan bij volwassenen. Daarom zijn er speciaal voor kinderen voedingssupplementen samengesteld. Het verschil met voedingssupplementen voor volwassenen is dat supplementen voor kinderen ander concentraties bevatten.

Kinderen en slechte voeding

Normaal gesproken krijgen volwassenen en kinderen voldoende voedingsstoffen binnen door het eten van gevarieerde maaltijden. Echter kunnen er te korten optreden in het lichaam van een kind als gevolg van slechte eetgewoonten of persoonlijke omstandigheden. In deze gevallen kan een natuurlijke voedingssupplement uitkomst bieden en de eventuele tekorten aanvullen.