Quinoa recepten

Quinoa is een zeer eiwitrijk zaad dat eruit ziet als couscous, maar net zo veelzijdig is als rijst! Quinoa heeft van nature een rijke, nootachtige en romige smaak en is door de graan structuur eenvoudig te verwerken in heel veel verschillende gerechten. Omdat quinoa een zaad is, bevat deze geen gluten en is het een hele geschikte graanvervanger voor mensen met coeliakie die geen gluten mogen eten. Maar ook voor mensen die wel gluten mogen eten is quinoa een heerlijke, voedzame en lekkere superfood! Hier een paar eenvoudig te bereiden quinoa recepten met de quinoa uit onze webwinkel. Bekijk hier ons complete quinoa aanbod.

Quinoa couscous met kipfilet

Een heerlijk en eenvoudig te bereiden internationaal hoofdgerecht met quinoa voor 4 personen. Hiervoor heb je nodig:
  • - 275 gram quinoa (verkrijgbaar in onze webwinkel)
  • - 1 rode ui (gesnipperd)
  • - 250 gram winterpeen (in plakjes)
  • - 1 zak spinazie (300 gram)
  • - 300 gram kipfilet (in reepjes)
  • - 3 eetlepels rozijnen (verkrijgbaar in onze webwinkel)
  • - 2 eetlepels pijnboompitten (verkrijgbaar in onze webwinkel)
  • - 4 eetlepels olijfolie (verkrijgbaar in onze webwinkel)

Bereiding quinoa couscous

  1. 1) Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking (ca. 10-15 minuten)
  2. 2) Rooster ondertussen de pijnboompitten 3 minuten in een koekenpan zonder olie of boter
  3. 3) Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui en winterpeen 10 minuten.
  4. 4) Neem de pan, verhit 2 eetlepels olie in dezelfde pan en bak de kip in 5 minuten gaar.
  5. 5) Voeg de ui, winterpeen, rozijnen en spinazie in delen toe en bak samen nog ongeveer 2 minuten.
  6. 6) Voeg de quinoa toe en schep om tot de spinazie iets is geslonken.
  7. 7) Breng het geheel op smaak met zout en peper en schep de pijnboompitten erdoor.

Tip! Vervang kipfilet voor kleine gamba’s in dit quinoa recept!

Quinoa á la de Italiaan

Heel simpel, lekker en snel klaar! De benodigde ingrediënten voor twee personen:
  • - 150 gram quinoa (Verkrijgbaar in onze webwinkel)
  • - 100 gram parmaham
  • - Stukjes verse Parmezaanse kaas
  • - Handvol verse basilicum / rucola sla

Bereiding quinoa á la de Italiaan

  1. 1) Kook de quinoa volgens de verpakking (ca. 10-15 minuten)
  2. 2) Bak in een koekenpannetje de parmaham knapperig
  3. 3) Scheur de basilicum in kleine stukjes
  4. 4) Giet de quinoa af en doe het in een kom.
  5. 5) Breng op smaak met wat peper, zout en olijfolie
  6. 6) Roer vervolgens de basilicum, parmaham er doorheen.
  7. 7) Verdeel over twee borden en maak het geheel af door er flink wat Parmezaanse kaas over te raspen





Tip! Maak het geheel af met wat geroosterde pijnboompitten voor een knapperige bite!

Quinoa pasta

Quinoa kan ook een hele goede vervanger zijn voor pasta in een gerecht. Hiervoor hebben wij speciale quinoa pasta in ons assortiment! Deze spaghetti is mild van smaak en kan op dezelfde manier worden toegepast en klaargemaakt als normale spaghetti.

Eetsmakelijk!

Quinoa voor al deze quinoa recepten koop je scherp geprijsd en snel thuis bezorgd bij VoedingssupplementenNederland.nl!