Glutenvrije recepten


Wanneer u een glutenvrij dieet volgt of Coeliakie heeft, is het van belang dat u maaltijden bereidt die absoluut glutenvrij zijn. Maar ook voor mensen die wel gluten mogen eten is het soms helemaal niet verkeerd om glutenvrije recepten te proberen, zeker niet als je deze ook nog eens bereidt met superfoods! Wij hebben een aantal glutenvrije recepten voor je op een rij gezet die heel eenvoudig te breiden zijn. Al deze recepten zijn gluten vrij en bevatten veel bijzonder veel goede eigenschappen door de superfoods die erin verwerkt zijn. Bekijk hier ons aanbod gluten vrije producten, en superfoodsdie je kunt gebruiken voor het bereiden van deze glutenvrije recepten!

Glutenvrije pannenkoeken met Maca poeder

Bereiding glutenvrije pannenkoeken met maca poeder:

  1. Voeg de Quinoa(meel), Maca poeder, eieren en de amandelmelk samen in een komen roer met een garde of mix het geheel tot een glad beslag.
  2. Smelt een stukje kokosolie of boter in een koekenpan en laat even opwarmen.
  3. Schenk het beslag in de koekenpan tot de koekenpan mooi rond gevuld is. Maak de pannenkoek niet te dik.
  4. Bak op hoog vuur tot de bovenkant droog is en keer de pannenkoek om met een spatel en bak de andere kant ook goudbruin.
  5. Schuif de pannenkoek op je bord en dek eventueel af met een ander bord om warm te houden of serveer direct.


Tip! Deze glutenrvije pannenkoek is zowel zoet- als hartig te garneren. Voor een zoete pannenkoek kun je rozijnen, appel, stroop, Goji bessen of cacao nibs garneren. Voor een hartige variant kun je champignon, ui of paprika door het beslag mixen of bakken en als topping gebruiken.

Glutenvrije pasta Fusilli met saus

Een glutenvrije pasta met heerlijke glutenvrije saus voor 3-4 personen. Simpel en snel op tafel! Voor de lunch of als maaltijd.
Ingrediënten:

Bereiding glutenvrije Fusilli pasta:

  1. Kook de pasta zoals vermeld staat op de verpakking
  2. Pers het teentje knoflook en pers het sap uit de citroen.
  3. Voeg alle ingrediënten in een blender en pureer het geheel tot een gladde saus
  4. Giet de saus in een grote kom en voeg de pasta erbij.
  5. Roer goed om en dien op


Tip! Serveer eventueel met een frisse, groene salade en wat extra pijnboompitjes of cashewnoten!

Glutenvrij bananenbrood

Lekker, gezond én glutenvrij! Gezoet door natuurlijke suikers uit banaan en dadels. Gezond genieten! Zo maak je het:

Bereiding glutenvrij bananenbrood

    1. Maal de havermout fijn met een mes of blender tot een meel structuur. Meng het meel met de kaneel, de rozijnen, 1 handje Goji bessen en het bakpoeder in een kom.
    2. Mix de dadels met het vanille extract, de amandelen en 150 ml water in de blender tot een gladde massa.
    3. Kneed, mix of prak met een vork 4 bananen in een kom tot een gladde massa.
    4. Voeg de inhoudt van beide kommen samen en roer het goed om met een houten lepel
    5. Voeg de pistachenoten en walnoten aan de mix toe. (eventueel wat fijner hakken). Roer goed door elkaar.
    6. Rasp de halve citroen en voeg de schil te aan het beslag.
    7. Vet de cakevorm in met het kokosvet/kokosolie.

  1. Spatel het beslag in de cakevorm en maak het glad.
  2. Snijd de ene overgebleven banaan in plakjes en leg dit als topping op de bovenkant van het deeg.
  3. Strooi nog wat extra walnoten, pistachenoten en Goji bessen overheen.
  4. Zet de cakevorm 60 minuten in de oven.
  5. Laat even afkoelen en serveer nog warm met wat plakjes verse banaan.



Meer recepten nodig? Klik hier voor ons recepten overzicht!
Eetsmakelijk!

Klik hier voor ons glutenvrije producten assortiment voor deze heerlijke glutenvrije recepten!