Een ‘pilletje’ en daarmee hopen we dat alles is opgelost

Blog over leefstijl en geluk

Inmiddels ben ik enkele maanden werkzaam voor Voedingssupplementen Nederland en ik heb het hier erg naar mijn zin. Voor mij is dit de ideale combinatie tussen werk en privé. Dat helpt me om me gelukkiger te voelen.

Omstreden

Het is een omstreden onderwerp: Het gebruik van supplementen en de mening van het publiek, adviseurs en zorgverleners. Ik spreek klanten, adviseurs en volgers en kom graag met hen in gesprek over de webshop. Het is gemakkelijk dat je snel geholpen wordt als je supplementen wil kopen, met de supersnelle verzending en alle gemakken van het online shoppen is het tegenwoordig heel normaal om zo aankopen te doen. Toch zijn er ook veel andere geluiden vanuit professionals. Zo is het voor een consument soms moeilijk om verstandige keuzes te maken.

Professionals en de Supplementenwijzerapp

Ik lees wat professionals schrijven en probeer in contact te komen via social media. Zo kwam ik de app van de Nederlandse Doping autoriteit tegen die ik vorige week deelde. Een verstandige keuze maken is moeilijk, zeker omdat supplementen in toenemende mate farmacologische en dopinggeduide stoffen bevatten. Dan is een betrouwbare en kritische gids bepaald geen overbodige luxe. De Supplementenwijzer App biedt de sporter de helpende hand.

Win het boek: Eigen Kracht


Als je met elkaar in gesprek komt kan je elkaar verder helpen. Zo ben ik te weten gekomen via twitter dat er ook een boek is uitgegeven door de Nederlandse Doping autoriteit en dit boek geeft handvaten over het bevorderen van een bewust actieve en gezonde levensstijl. Wij mogen binnenkort een aantal van deze boeken weggeven. Laat je het me weten als je geïnteresseerd bent? Via onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van deze en meer acties. Binnenkort hebben we nog een boeken actie.

De adviseurs inspireren me.

Zij helpen andere mensen met het verbeteren van hun gemoedstoestand, conditie en nog veel meer. Ze besteden veel tijd aan deze klanten en helpen hen verder. Leefstijl is een belangrijke factor in dit geheel. Niets is op te lossen als je je leefstijl niet aan past. Het lijkt soms dat je met supplementen alles kan oplossen, maar dit is in de praktijk niet gebleken. Dit was mij reeds bekend vanuit mijn opleiding en werk als apothekersassistent in het verleden. Persoonlijk heb ik hier ook ervaring mee opgedaan. Graag ga ik in deze blog iets verder in op de leefstijl.

Leefstijl

Veel mensen bewegen minder en eten te ongezond. Zorgverleners maken zich zorgen over het gemak waarmee mensen supplementen kopen en gebruiken om ‘dit’ op te lossen. Bij voedingssupplementen Nederland begrijpen we die onrust en zorgen. We geven onze klanten graag advies. Het lijkt me goed om daar in deze blog op in te gaan en advies over leefstijl te geven.

Wat kan je met het aanpassen van je leefstijl bereiken?

Als jij goede keuzes maakt met je leefstijl kan jij gezonder worden. We worden of voelen ons soms minder gelukkig en er ontstaan wellicht lichamelijke klachten. Wanneer je graag gezond wil gaan leven, is het goed om eerst te stoppen met wat je nu doet en goed naar jezelf te kijken. Stap van de sneltrein af. Dit geld overigens niet alleen voor mensen die supplementen willen gebruiken. Het is ook van toepassing op de gebruikers van reguliere en zelfzorg geneesmiddelen.

Het zou heel gemakkelijk zijn om een ‘pilletje’ te nemen en daarmee te hopen dat alle klachten op lossen.

Als je de rust hebt gevonden om te kijken welke leefgewoontes je toe past in je leven kan je er ook voor kiezen om deze te veranderen. Je kan doelen gaan stellen. Misschien wil je gezonder gaan bewegen, eten en rusten. Na het stellen van doelen is het van belang dit in te passen in je agenda. Je zoekt naar een leefstijl die bij je past. Je kan advies inwinnen bij een adviseur of bij je zorgverlener. Zo kan het zijn dat bijvoorbeeld stoppen met roken jouw grootste slechte gewoonte zou oplossen. Voor ieder mens zijn er andere manieren om jezelf verder te helpen naar een gezonde levensstijl. Ieder mens ervaart gezondheid op een andere manier.

Afspraken met jezelf maken!

Je zal merken dat je na het toepassen van deze aanpassingen in je leefstijl de doelen die je hebt gesteld gaat behalen. Er zullen altijd dingen niet lukken, maar geniet van het succes bij de momenten wanneer het wel lukt. Leg de lat misschien nog iets hoger als dat voor jou haalbaar is. Stel kleine doelen en breidt deze uit als je op een positieve weg bent. Hoe kleiner je doel… hoe meer succes je zal behalen. Lukt het je niet alleen? Schakel dan hulp in. Bespreek met je omgeving wat je wil bereiken en laat je adviseren door deskundigen.

Geluk

Soms lijkt gezondheid en geluk iets te zijn wat je overkomt. Er is ook een deel waar je zelf voor kunt kiezen. Als jij goede keuzes maakt kan jij gezonder worden. Als je je gezonder voelt, word je dat meestal ook. Jij kan je lichaam stimuleren om meer geluk stofjes aan te maken.

In de hersenen van lichamelijk fitte mensen worden meer stofjes aangemaakt die zorgen voor blijdschap, veiligheid of voor tevredenheid. Wanneer jij goed voor jezelf zorgt komen deze stoffen vanzelf vrij. Genoeg slapen en rusten helpt hierbij. Er zijn talloze andere acties die je kunt ondernemen om happy te worden. Kan je deze blog waarderen? Dan ga ik een lijst maken met acties die je kunt ondernemen om happy te worden en die ik zal delen in onze nieuwsbrief.

Jij bent degene die het moet doen!

Advies vanuit Voedingssupplementen Nederland

Wij adviseren een deskundige te raadplegen alvorens supplementen te gebruiken vooral in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Blijf op de hoogte door je aan te melden voor onze nieuwsbrief en ons te volgen op social media.

Groet, Ellen KruizeApothekersassistent en content manager voor Voedingssupplementen Nederland