Algemene Creatine informatie

Wat is creatine?

Creatine is een stof die al vele decennia gebruikt worden door vooral de fanatieke sporters en atleten. Reden hiervoor is dat creatine bij een inname van tenminste 3g per dag dosering, invloed heeft op de fysieke prestaties. Om precies te zijn de prestaties kort op eenlopende hoogintensieve oefeningen. Creatine is een lichaamseigen stof, wat inhoud dat de stof van nature voorkomt in het lichaam. In het geval van creatine heeft het lichaam 2 bronnen. Zo kan het lichaam creatine zelf produceren in de lever. Daarnaast krijgen wij creatine binnen via de voeding.

Bronnen van creatine

Creatine is een lichaamseigen stof die wordt geproduceerd in het lichaam, in principe is creatine dus een niet-essentiele voedingsstof, echter veel sporten of persoonlijke omstandigheden kan zorgen voor een verhoogde behoefte aan creatine. Vooral sporters gebruiken vaak creatine om hun niveau van training te verhogen. In deze gevallen is extra supplementatie de beste optie. Creatine is tevens onderdeel van voedingsbronnen als vlees, zoals biefstuk, gevogelte en vis.

Soorten creatine

Creatine komt in verschillende kwaliteiten, vormen en zuiverheden. Creatine monohydraat is een van de beste en zuiverste vormen van creatine. Echter moet het minstens een week opgebouwd worden bij supplementatie voor dat de werking optimaal is.

Hieronder volgen enkele aanbevolen vormen van creatine

-Creatine monohydraat
-Creatine ethyl ester
-Vloeibare creatine (snel werkend)