Concentratie en geheugen informatie

Concentratie en geheugen zijn de belangrijkste hersen faculteiten die wij bezitten. Je kunt niks zonder concentratie en een goed geheugen. Het geheugen maakt ons tot wie we zijn en geeft ons identiteit!

Wat is concentratie?

Concentratie is een faculteit van de hersenen voor het concentreren op een specifieke taak. Zonder dit vermogen zouden wij zeer grote hoeveelheden informatie binnen krijgen die niet verwerkt kunnen worden door ons bewust zijn, met als gevolg dat overstimulatie optreed. Net als het geheugen is het concentratie vermogen ook een zeer complexe functie van de hersenen. Zonder een goed concentratie vermogen zouden wij niet een normaal leven kunnen lijden. Het concentratie vermogen werkt als een filter dat heel precies kan regelen, van welke informatie wij ons bewust worden.

Het concentratie vermogen bestaat uit een serie van hersenfuncties, zoals: het korte termijn geheugen, zintuiglijk geheugen en de frontale kwabben in het voorhoofd. Bij mensen met ADD of ADHD werkt het concentratie vermogen minder goed.

Behoud van een goede concentratie!

Net als het geheugen is een goede werking van het concentratievermogen afhankelijk van een goede en gevarieerde voeding. Echter krijgt men tegenwoordig niet alle benodigde stoffen binnen via de voeding, waardoor de concentratie kan vermindert. Dit verschijnsel is vaak te zien bij kinderen die slecht eten, deze zijn vaak erg druk! Een voedingssupplement kan het lichaam voorzien van belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine B12 dat goed is voor het concentratie vermogen.

Uiteraard verkopen wij veee voedingssupplementen die goed zijn voor de concentratie (vit B12)

Wat is geheugen?

Ons geheugen maakt ons wie wij zijn. Zonder geheugen zouden wij mogelijk wel bewust zijn, maar geen invulling kunnen geven aan de dingen die wij zien. Geheugen is een belangrijk onderdeel van ons leven, waar wij niet zonder kunnen leven. Er is korte termijn geheugen en lange termijn geheugen. Daarnaast is er werkgeheugen, dat gebruikt worden om de informatie ter verwerken of aan te passen zoals rekenen. Vitamine B12 is een belangrijke stof en is goed voor het geheugen.