Boekweit ontbijt

Wat is boekweit?

Boekweit is net als quinoa een zaad van een plant en geen graan en is hierdoor glutenvrij. Het wordt wel op dezelfde manier verwerkt in recepten als graan en is daardoor heel veelzijdig inzetbaar. De smaak van boekweit is licht nootachtig en erg smakelijk in diverse gerechten zoals boekweit pannenkoeken! In onze webwinkel vindt u diverse vormen van boekweit. bekijk hier ons complete boekweit aanbod.

Boekweit ontbijt ingrediënten


  1. 3 - Haal de volgende ochtend het mengsel uit de koelkast. De korrels zijn nu smeuïger geworden. Giet het mengsel in de keukenmachine of blender en voeg de banaan toe. Wanneer je geen keukenmachine of blender bij de hand hebt kunt je het ook mengen met een staafmixer of prakken met een vork.
  2. 4 - Doe het in een kom en maak het af met wat lekker, gezonde toppings naar keuze! Bijvoorbeeld kokos, quinoa (verkrijgbaar in onze webwinkel) of nog een beetje kaneel.

Tip! Voor een lekkere zoete finishing touch kun je het boekweit ontbijt afmaken met wat rauwe cacaopoeder! (verkrijgbaar in onze webwinkel)


Boekweit en andere superfoods voor deze boekweit recepten zijn verkrijgbaar in onze webshop!