Boekweit

Boekweit is geen graansoort, maar een kruidachtige plant die van oorsprong uit China komt. Tegenwoordig wordt boekweit in Nederland verbouwd.  De vruchtjes van de boekweit plant lijken op graankorrels en worden daarom ook op deze manier verwerkt in voedingsmiddelen als brood, pannenkoeken en koek.  Boekweit is rijk aan koolhydraten, vezels, vitamine B2 en B6 en verschillende mineralen waaronder magnesium. Bij VoedingssupplementenNederland.nl hebben wij een ruim assortiment boekweit producten samengesteld. Bekijk hier ons complete aanbod.

Hoe eet je boekweit?

Boekweit heeft veel overeenkomsten met graan. Boekweit is in onze webwinkel terug te vinden in verschillende vormen:

  • Graan
  • Bloem
  • Koekjes

 

Voor gebruik worden de driehoekige vruchtjes eerst gepeld, het roodbruine dopjes worden eraf gehaald. De vruchtjes kunnen daarna gekookt worden en opgediend als bijgerecht of bijvoorbeeld als risotto. Ook geeft boekweit een oosterse smaak aan salades, boontjes of wintergroenten. Het kan toegevoegd worden aan desserts en  er kunnen verschillende dingen als brood, boekweit pannenkoeken en koekjes van worden gebakken. Klik hier voor verschillende boekweit recepten.

Glutenvrij

Boekweit bevat geen gluten en is een van de beste bronnen van plantaardige eiwitten. Mensen met de aandoening coeliakie die allergisch zijn voor gluten, kunnen zonder problemen boekweit verwerken in hun voeding.

Boekweit bestellen

U kunt heel eenvoudig en snel boekweit bestellen bij VoedingssupplementenNederland.nl. Wij streven naar een snelle en professionele service. Nadat u uw bestelling heeft geplaatst kunt u uw boekweit binnen enkele werkdagen in huis verwachten! Zo kunt u direct aan de slag! Voor aanvullende informatie of advies kunt u te allen tijde contact opnemen met onze klantenservice. Al onze producten worden door heel Nederland, disreet verpakt, geleverd.


Maak de lekkerste glutenvrije producten met boekweit van VoedingssupplementenNederland.nl