De basis van Aminozuren

Algemene informatie voor belangstellingen van aminozuren. Het is vaak handig en slim om te weten wat je inneemt en waarom. Je kunt nooit genoeg kennis hebben!

Wat zijn aminozuren?

Aminozuren vormen de bouwstoffen van het lichaam. De meeste weefsels in ons lichaam zijn opgebouwd uit aminozuren. Te denken valt aan spieren, beenderen en pezen. Aminozuren zijn stoffen die van nature voorkomt in het lichaam. Echter heeft het lichaam 2 bronnen van aminozuren. Zo kan het lichaam enkele aminozuren produceren uit andere aminozuren. Daarnaast is het lichaam afhankelijk van aminozuren door inname van voedsel. Een gevarieerde voeding bevat voldoende aminozuren, echter kan er door slechte eetgewoonten of andere omstandigheden te korten ontstaan in het lichaam. Voedingssupplementen kunnen deze eventuele tekorten aanvullen.

Soorten aminozuren

Er zijn vele verschillende aminozuren met elk hun eigen chemische samenstelling. Er zijn 20 soorten aminozuren, die gezamenlijk essentieel zijn voor vele processen binnen het lichaam. Na water, is ons lichaam voor het grootste gedeelte opgebouwd uit aminozuren. Eiwitten zijn eigenlijk structuren van aminozuren. De hiervoor genoemde 20 soorten aminozuren zijn alle aminozuren die onderdeel uitmaken van menselijke eiwitten.